0
Posted iulie 1, 2015 by admin in OSPITALITATE
 
 

„5 to go” – conceptul de cafenea cu pret fix

"5 to go" - conceptul de cafenea cu pret fix
"5 to go" - conceptul de cafenea cu pret fix

Cafeaua se numara printre marile pasiuni ale romanilor, iar dovada o reprezinta numarul mare de cafenele din tara, concentrate in mare majoritate in Bucuresti, dar si numarul tot mai mare de tonomate de cafea, prezent la orice colt de strada.

In timp ce tot mai multa lume este contra cronometru, dar nu se poate lipsi de cafeaua care ii „deschide ochii”, un antreprenor roman s-a gandit la o solutie pentru a servi o cafea buna celor care sunt pe fuga, la un pret fix, 5 lei.

Radu Savopol si-a inceput afacerea in urma cu 15 ani, in Sinaia  cu un pub si treptat, a inceput sa isi extinda ideile, ajungand la un proiect ce vizeaza deschiderea unui lant de cafenele „5 to go”. Proiectul vizeaza momentan consumatorii din Bucuresti unde puterea de cumparare este mai mare, cu posibilitatea de a fi extins catre alte zone din tara: „Ne axam pe Bucuresti la început pentru ca trebuie sa facem cate un studiu pentru fiecare alt oras, puterea de cumparare in provincie este mult mai scazuta decat aici si am putea constata ca 5 lei este poate prea mult pentru un oras cu 100.000 de locuitori.”

Ideea proiectului a luat nastere in urma cu un an, iar dupa o prospectare a pietei care a aratat ca proiectul ar putea fi viabil, 5 to go a capatat contur.

Lantul de cafenele se va diferentia de altele prin pretul fix de 5 lei, care va fi valabil atat pentru produsele pe baza de cafea, cat si pentru alte bauturi si gustari.

Sursa: tophospitality.ro

1,142 total views, 1 views today