0
Posted iunie 9, 2015 by admin in Istoria gustului
 
 

Bucataria indiana – intre pareri gresite si un gust desavarsit

Bucataria indiana - intre pareri gresite si un gust desavarsit
Bucataria indiana - intre pareri gresite si un gust desavarsit

Fiti sinceri! Care sunt primele lucruri la care va ganditi cand auziti „Mancare indiana”?

Iute, picant, uleios, gras, condimentat, nesanatos, dificil de gatit, curry…

Gatita intr-un mod gresit, neinteles, mancarea indiana ar putea fi toate cele de mai sus. Insa, atat de populara mancare indiana este inteleasa gresit.

Stiati ca…

  • Mancarea indiana a evoluat pe parcursul a mii de ani si reprezinta un simbol al culturii indiene, care are abilitatea de a absorbi alte influente dar totusi sa ramana fidela?
  • Mancarea indiana contine poate cea mai vasta varietate de legume si fructe gatite in diferite feluri pentru a pastra prospetimea si proprietatile nutritive?
  • Bucataria indiana si-a insusit arta de a combina condimentele pana la perfectiune?
  • Bucataria indiana foloseste numai ingrediente proaspete?
  • Bucataria indiana foloseste condimente ca ghimbir, usturoi, ardei iute verde, turmeric, recunoscute pentru proprietatile medicinale si curatorii?
  • O masa indiana include carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, toate elementele de care aveti nevoie pentru un meniu echilibrat?

Care sunt cele mai gresite conceptii despre mancarea indiana?

Toate preparatele indiene sunt extrem de picante si condimentate

Nu este adevarat! Condimentele sunt intr-adevar folosite in bucataria indiana, insa acestea nu fac mancarea picanta. Ceea ce face mancarea picanta este chilli care, in functie de preferinta poate fi exclus.

In al 2-lea rand nu toate preparatele indiene contin mixuri sau un numar mare de condimente. Evolutia indelungata a bucatariei indiene a creat preparate care pot fi puse in valoare de un singur condiment.

Mancarea indiana este grasa si nesanatoasa

Aceasta este de asemenea o idee gresita. Preparatele indiene pot fi gatite cu cat ulei doreste fiecare si de asemenea, exista preparate care nu necesita ulei deloc si pot fi gatite la gratar, fierte, la abur, la rotisor. Desigur, ca orice alte bucatarii si cea indiana are propriile preparate „pacatoase”.

In ceea ce priveste aspectul de „nesanatoasa”, ganditi-va putin la toate legumele folosite la prepararea mancarurilor, la felul in care sunt gatite si la gustul pe care il au. Chiar credeti ca atatea legume ar putea fi nesanatoase?

In plus. bucataria indiana nu foloseste ingrediente ambalate sau pre-gatite, ceea ce priveaza corpul de conservanti si alte adaosuri nesanatoase.

Este dificil de gatit mancare indiana

Inca o data, neadevarat! Toate preparatele indiene sunt foarte usor de preparat. Ideea gresita provine din multitudinea de ingrediente si mirodenii care intra in compozitia unui preparat, insa acest lucru nu presupune gatirea speciala sau alternarea modurilor de preparare.

 

Nu va formati pareri gresite fara a experimenta macar o data bucataria indiana si nu plecati urechea la tot ce auziti. Cercetati si descoperiti singuri minunata lume a bucatariei indiene, la final, probabil ca putini vor regreta.

655 total views, 1 views today