0
Posted iunie 19, 2015 by admin in Istoria gustului
 
 

Bucataria Libaneza – Fuziune de ingrediente Orientale si Europene

Bucataria Libaneza - Fuziune de ingrediente Orientale si Europene
Bucataria Libaneza - Fuziune de ingrediente Orientale si Europene

Istoria culturala unica a facut ca bucataria libaneza sa fie cea mai populara dintre toate bucatariile din Orientul Mijlociu. In marea majoritate a trecutului, Libanul a fost condus de puteri diferite care au influentat tipurile de mancaruri pe care populatia libaneza le consuma. Din 1516, pana in 1918, Libanul a fost controlat de otomani care au introdus in bucataria acestei tari, elemente care au devenit emblematice in alimentatie, printre care uleiul de masline, painea proaspat facuta, baklava, laban(iaurt de casa), legume umplute, o mare varietate de oleaginoase si carnea de miel.

Inlaturarea de la putere a Otomanilor in Primul Razboi Mondial a facut ca Libanul sa devina ocupatie franceza pana in 1946, cand acestia si-au castigat independenta. In aceasta perioada, francezii si-au adus aportul in bucataria libaneza, introducand cateva dintre cele mai consumate alimente ale lor, printre care tartele cu fructe, crem-caramel si croissantele cu unt.

De asemenea, libanezii au importat ei insisi ingredientele si alimentele altor culturi. Triburile antice tranzitau Orientul Mijlociu carand dupa sine alimente neperisabile, cum ar fi orezul si curmalele. Acestea au devenit incet-incet parte a bucatariei libaneze. De asemenea, aceste triburi antice au descoperit condimente noi, fructe, legume si ingrediente exotice.

Bucataria libaneza se axeaza pe ierburi, condimente si ingrediente proaspete: Menta, patrunjelul, oregano, usturoiul, allspice, nucsoara si scortisoarasunt prin cele mai des intalnite condimente din bucataria libaneza.

Painea, un aliment de baza in Liban, este servita cu aproape orice fel de mancare, de cele mai multe ori sub forma de lipie sau pita.

Fructele, legumele, orezul si painea depasesc orice cantitate de carne consumata in medie la o masa libaneza. Totusi, cele mai des consumate carnuri sunt puiul si mielul, care creaza unele dintre cele mai populare feluri de mancare.

Kibbeh, mezze, hummus, kebab, tabbouleh si mujaddara se numara printre cele mai populare mancaruri libaneze.

pe langa mancarurile deosebite ale bucatariei libaneze, ospitalitatea acestora este remarcabila. Indiferent de cine vine in vizita, planificat sau nu, toata lumea este la fel de bine primita si toti sunt serviti cu feluri de mancare dintre cele mai diferite si mai delicioase.

770 total views, 1 views today