0
Posted iunie 12, 2015 by admin in Istoria gustului
 
 

Bucataria marocana – o fuziune de arome, ingrediente si influente

Bucataria marocana - o fuziune de arome, ingrediente si influente
Bucataria marocana - o fuziune de arome, ingrediente si influente

Desi nu exista nicio modalitate succinta pentru a defini bucataria marocana, putem spune ca aceasta a rezultat dintr-o istorie lunga si variata care cuprinde mai multe influente, printre care, barbare, arabe, romane, africane, mediteraneene. Putem spune ca fuziunea unica de arome, ingrediente si tehnici culinare a facut pe buna dreptate ca bucataria marocana sa castige reputatia de a fi una dintre cele mai renumite bucatarii din lume.

Situat pe coasta de Nord-Vest a Africii, Marocul a fost initial resedinta barbarilor, despre care se spune ca s-ar fi stabilit aici cu mai bine de 5000 de ani in urma, pentru ca apoi sa primeasca influente arabe si andaluze, in preajma secolului 8. Mai recent, aspecte ale bucatariei europene ay fost adoptate de marocani, ca urmare a ocupatiilor franceze si spaniole.

Asezarea geografica a Marocului, precum si clima, fac din aceasta tara locul ideal pentru a-si cultiva majoritatea ingredientelor de care au nevoie. Migdalele, maslinele si sofranul sunt toate indigene, precum si o gama larga de fructe, legume si cereale, peste si fructe de mare, toate fac parte dintr-o varietate bogata de traditii culinare.

Couscous, Pastilla, Tajine se numara printre cele mai reprezentative preparate marocane. Bucataria marocana include de la preparate realizate simplu, pana la preparate complexe ce includ o lista lunga de ingrediente.

Turmericul, sofranul, ghimbirul, ardeiul iute, piperul cayenne, cardamomul, scortisoara, nucsoara, oregano , patrunjelul, menta, usturoi, toate aceste condimente, mirodenii si plante aromate dau savoare bucatariei marocane.

 

636 total views, 1 views today