0
Posted mai 30, 2016 by admin in OSPITALITATE
 
 

Misterul de la Şinca Veche

Misterul de la Şinca Veche
Misterul de la Şinca Veche

Misterul de la Şinca Veche! La doar la 45 de km de Brasov şi 22 Km de Fagăraş se află „Mănastirea Săpata în Piatră” de la Şinca Veche sau „Templul de la Şinca Veche”, o biserică rupestră cu totul aparte, desprinsă parcă din cărţile cu poveşti. Aceasta peşteră mai este cunoscută şi cu numele de: templul împlinirii şi al rugăciunii, templul ursitelor, peştera mănăstire.

În această zonă se află numeroase vestigii arheologice, iar majoritatea au rămas nedezgropate. Sinca Veche are o istorie cu totul aparte. Potrivit istoricilor în jurul anului 1700, în perimetrul acesetei comune au existat cinci mănastiri crestin-ortodoxe – patru din lemn şi una săpată în stâncă. În anul 1762, din ordinul Mariei Tereza a fost înfiinţat Regimentul I de graniţă, iar săteniilor li s-a cerut să-şi părăsească credinţa ortodoxă. Locuitorii nu doar că nu au vrut să-şi lepede credinţa, dar au renunţat la bunurile pe care le aveau şi s-au retars în pădurea de miazăzi.
Aşa a apărut o nouă comunitate sub numele de Şinca Nouă. Anii, secolele au trecut şi oamenii nu mai ştiu exact cine a slujit în biserica de piatră, dar misterul care înconjoară această zonă atrage mereu nenumăraţi turişti. Într-una din grotele din peşteră, în locul în care pătrund razele de soare prin cupola săpată în stâncă, se spune că se împlinesc toate dorinţele bune şi curate.

665 total views, 1 views today