0
Posted iulie 7, 2015 by admin in Istoria gustului
 
 

Scurta istorie a gustului autentic mexican

Scurta istorie a gustului autentic mexican
Scurta istorie a gustului autentic mexican

Bucataria mexicana este ca o salata de bucatarii. Mexicanii si-au inceput traditia culinara cu propriile arome, pentru ca mai apoi sa adauge influente spaniole. europene, indiene si chiar chinezesti.

Totusi, bucataria mexicana se mandreste cu cateva ingrediente „native”, care au fost introduse in preparate inca de la inceputuri si care se pastreaza inca si in zilele noastre. Prezenta acestor ingrediente native a dat nastere la retete autentice, preparate in Mexic in mod traditional.

Inainte ca spaniolii sa ajunga in Mexic, carnea era un aliment rar intalnit, mexicanii nativi folosindu-se de porumb si fasole ca principale materii prime nutritionale. Chilli si anumite condimente erau folosite pentru a da aroma preparatelor, iar comunitatile de la mare se bazau pe o mare varietate de fructe de mare ca sursa de carne pentru preparate.

La scurt timp, spaniolii au introdus in bucataria mexicana usturoiul, ceapa, branza, graul, carnea de pui, si altele, iar mexicanii nativi au incorporat rapid aceste ingrediente noi in preparatele indigene.

primul rand care va vine in minte atunci cand va ganditi la mancarea mexicana este probabil chilli, dar contrar prejudecatilor, bucataria mexicana nu este neaparat picanta.

Chef Rene Redzepi de la restaurantul Noma din Copenhaga, cel mai bun restaurant din lume in 2014 a declarat ca bucataria mexicana este subestimata: „Pentru mine, este una din marile clasice, alaturi de cea franceza, japoneza, italiana… Dar, din pacate, este de multe ori vazuta ca o optiune rapida, ieftina. Este gresit acest lucru”.

686 total views, 1 views today